De ce este Portugalia atât de atrăgătoare?

Articol scris de Gabi 
la data de 02.08.2023 
în categoria Cum călătorești

De ce este Portugalia una dintre cele mai vibrante destinații turistice din Europa? De ce călătorii nu spun același lucru despre Spania, Grecia sau chiar Italia? Până la urmă, și ele se află în sud, iar apele Mediteranei sunt cu siguranță mai calde decât apele oceanului Atlantic din Portugalia!

Primim din ce în ce mai des întrebări legate de călătoria în Portugalia. Așadar, întrebarea care se naște firesc este: de ce toată această agitație în jurul Portugaliei? Noi iubim Portugalia, de câțiva ani o vizităm cât de des putem și așa s-a născut și acest site, deci nu ne este dificil să răspundem.

Să începem cu oamenii. Portughezii sunt cunoscuți pentru natura lor relaxată și atitudinea de „ia ce e mai bun de la viață”. Turiștii sunt primiți călduros și sprijiniți mai mult decât în alte țări. Portugalia a fost întotdeauna o țară de imigranți și emigranți, probabil de aceea sunt mai toleranți și relaxați decât alte naționalități. Nu se așteaptă de la tine să vorbești portugheza, mulți dintre ei vorbesc bine engleza și spaniola, dar vor aprecia faptul că le vorbești limba și nu te vor corecta ostentativ la fiecare greșeală.

Să continuăm cu geografia. Portugalia are cam tot ce vrei, de la plaje până la munți. Plajele lor sunt faimoase în lume, iar unele dintre ele arată ca desprinse din cărți poștale – cum e cazul Praia de Marinha, despre care a scris Teo aici. Poți să faci surf la Nazare sau poți să urmărești delfinii la Setubal. Dar au și munți în nord, cu trasee amenajate și peisaje care-ți taie respirația și unde sperăm să ajungem și noi în curând. Ba chiar în munții înalți ai Serra da Estrela poți să și schiezi. Apoi ai orașele pline de cultură și multe sate mici unde găsești castele și alte monumente fantastice.

Praia de Marinha

Vremea este estivală mare parte din an, din martie până în octombrie, cu soarele strălucind în cea mai mare parte a timpului. Cred că vremea favorabilă din Portugalia afectează pozitiv psihicul oamenilor, făcându-i mai veseli și mai puțin stresați. Cu mine sigur se întâmplă asta.

Când vine vorba de servicii și mâncare, în Portugalia prețurile sunt mai accesibile decât în cele mai multe locuri din Europa. Mâncatul în oraș nu-ți epuizează bugetul pe o săptămână, mai ales în zonele mai puțin atinse de turism. Noi am căutat întotdeauna localurile în care merg preponderent localnici și experiența a fost mereu plăcută, ba chiar câteodată ne-am simțit tratați mai bine decât clienții regulați.

Coasta Portugaliei este de-a dreptul fantastică, uluitoare și extraordinar de frumoasă. Mie oceanul îmi dă o energie specială și zona de coastă are un magnetism aparte asupra mea. Ai plajele aurii din Algarve, coaste sălbatice chiar aproape de Lisabona, ai golfurile ascunse din Azore și Madeira; dacă oceanul te atrage găsești ceva pentru fiecare gust.

Istoria și cultura bogată a Portugaliei sunt la fel de impresionante. Orașe istorice precum Lisabona, Porto, Coimbra și Evora au o mulțime de capodopere arhitecturale și comori culturale, iar combinația de cultură occidentală cu cea maură oferă o estetică deosebită.

Torre de Belém
Torre de Belém

Dar dincolo de geografie, vreme, cultură, mâncare și orice altceva, cea mai importantă este căldura și ospitalitatea portughezilor care fac cu adevărat din Portugalia o țară specială. Vizitatorii sunt primiți cu brațele deschise, iar portughezii sunt mândri să-și împărtășească cultura cu oameni din întreaga lume.

Portugalia este un pachet unic. Fascinează cu amestecul său plăcut de tradiție și modernitate, lăsând vizitatorii impresionați și umiliți iar frumusețea Portugaliei este simplă și autentică. Portugalia o destinație care captivează și încântă oameni din toate colțurile lumii, câștigându-și pe drept cuvânt locul ca una dintre cele mai strălucitoare și căutate destinații din Europa.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de pe blog