Avertizare de călătorie: risc major de incendii în Portugalia

Articol publicat la data de 02.08.2023 
în categoria Știri din Portugalia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români care se află, intenționează să călătorească sau tranzitează Portugalia despre riscul ridicat de incendii de vegetație în regiunile Nord, Centru, Alto Alentejo și Algarve între 31 iulie și 4 august 2023.

MAE sfătuiește românii să se informeze corespunzător înainte de a călători, să fie la curent cu situația din zonele pe care le vor traversa sau în care se vor afla și să evite zonele cu incendii active sau cu un pericol iminent de incendiu.

În cazul în care cetățenii români se află într-o zonă cu incendii, se recomandă să urmeze cu rigurozitate instrucțiunile autorităților locale și să fie în permanență conectați la sursele oficiale de informare, cum ar fi pagina oficială a Institutului pentru Mare și Atmosferă: IPMA – Perigo de Incendio Rural (PIR) Continente, pentru informații actualizate.

Pentru asistență consulară, românii pot apela numerele de telefon ale Ambasadei României din Lisabona (+351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866). De asemenea, pentru situații dificile sau urgente, există un număr de telefon de urgență la dispoziția cetățenilor români din partea misiunii diplomatice a României în Portugalia.

MAE îndeamnă cetățenii să consulte pagina de internet ale Ambasadei României în Portugalia, ale MAE și ale Institutului pentru Mare și Atmosferă pentru informații actualizate și le reamintește de aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *