Taxa turistică în Braga se va plăti tot anul

Articol publicat la data de 26.03.2024 
în categoria Știri din Portugalia

Taxa turistică, care a adus aproape jumătate de milion de euro în 2023 municipalității, va fi implementată pe tot parcursul anului, în loc să fie aplicată doar în timpul sezonului de vârf. Taxa, care costă 1,5 euro pe noapte, a început să fie percepută în Braga din martie 2020 și de atunci a fost implementată doar între martie și octombrie.

Plata taxei este necesară doar pentru primele patru nopți; după aceea, nu mai trebuie să continue să facă acest lucru. Taxa, care se plătește pe persoană pentru fiecare noapte, se aplică doar oaspeților care au peste 16 ani. Fondurile câștigate vor merge către finanțarea activităților pentru turiști, curățenia și conservarea spațiilor publice și promovarea turismului.

Dacă motivul șederii oaspetelui este tratamentul medical, acesta nu este obligat să plătească, atâta timp cât poate arăta documente care să dovedească programarea sau furnizarea serviciilor medicale. Această excepție se aplică și oricărui oaspete însoțitor. În plus, vizitatorii care sunt cazați din cauza unei urgențe sociale sau a unei declarații de protecție civilă, precum și cei cu dizabilități egale sau mai mari de 60 la sută, sunt scutiți de plata taxei dacă pot furniza înregistrări care să susțină starea lor.

Photo by Rui Sousa on Unsplash

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *