Orășelul portughez distins ca destinație turistică sustenabilă

Articol publicat la data de 24.03.2024 
în categoria Știri din Portugalia

Târgul de turism de la Berlin a premiat un orășel portughez oferindu-i distincția „Green Destinations Platinum”, după ce în 2021 primise distincția „Gold”. Este vorba de superbul orășel de coastă Cascais, unul dintre cele mai cosmopolite orașe din Portugalia, locul în care Mircea Eliade a trăit între 1941 și 1945.

Acest premiu este acordat de Fundația Green Destinations, care promovează sustenabilitatea destinațiilor turistice, recompensându-le și certificându-le conform criteriilor de mediu, culturale, economice, sociale și de management.

În 2021, Cascais a primit statutul de „Gold”. Certificarea Platinum este recunoscută pentru destinațiile turistice care sunt ghidate de un cod de etică, care monitorizează riguros turismul, care se bazează pe planificare strategică și care au indicatori de sustenabilitate în domeniul turismului.

Luís Almeida Capão, Directorul Municipal al Mediului și Sustenabilității la Consiliul Local Cascais, spune că „Cascais își propune să fie cel mai bun loc de trăit pentru o zi, o săptămână sau o viață întreagă, și de aceea am mărit suprafața spațiilor verzi, numărul de copaci plantați și am observat o creștere a biodiversității, atât în zonele protejate, cât și în cele urbane”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *