Un oraș portughez în top 10 pentru calitatea vieții

Articol publicat la data de 18.01.2024 
în categoria Știri din Portugalia

Un studiu coordonat de Comisia Europeană dezvăluie că 94% dintre persoanele care locuiesc în acest oraș îl consideră un loc bun pentru a trăi. Este vorba de Braga, un oraș de aproape 200.000 de locuitori aflat la mai puțin de o oră de mers cu mașina de Porto, în regiunea Norte.

Concluziile sunt rezultatul unui sondaj care s-a bazat pe peste 70.000 de interviuri și analiza a 22 de criterii care evaluează calitatea vieții și satisfacția cetățenilor în 83 de orașe din Uniunea Europeană, fiind evaluate diferite aspecte ale vieții urbane, cum ar fi ocuparea forței de muncă, securitatea, transportul public, asistența medicală, accesul la locuințe și poluarea.

Braga apare pe locul 10 în top, care este condus de orașul Zurich din Elveția. Pe locul al doilea se află Copenhaga (Danemarca), urmată de Groningen (Olanda).

Bun pentru imigranți și familiile cu copii

În clasamentul orașelor considerate un loc bun pentru imigranți din alte țări pentru a trăi, Braga ocupă locul al treilea cu 89%. Pentru cuplurile tinere cu copii, orașul ocupă locul al treilea, cu 95% dintre cei intervievați considerând că are condiții bune.

Photo by Angela Compagnone on Unsplash

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *