Pilar 7 Bridge Experience, o experiență de neratat

Articol scris de Teo 
la data de 29.01.2023 
în categoria Destinații

Pilar 7 Brigde înseamnă al șaptea pilon al podului 25 Aprilie – din 14, câți are în total -, care traversează râul Tagus și leagă Lisabona de orașul Almada și sudul țării. Ideea a de vizita interiorul unui pilon de pod ni s-a părut interesantă – de aceea am și ales să punem acest obiectiv pe listă. Ceea ce am experimentat a fost, însă, mult peste așteptările noastre. Pilar 7 Brigde Experiențe este, așa după cum îi spune și numele, o experiență; una care îți solicită la maxim simțurile. 

Vizita începe la nivelul solului, acolo unde este explicată istoria acestei construcții și informațiile relevante și/sau spectaculoase.  Ponte 25 de Abril are 2.277 metri lungime, a fost construit între 1966 și 1974, are câte 3 benzi pe sens pentru autoturisme, iar sub partea rutieră este linia de cale ferată, aceasta fiind proiectată de la început, dar adăugată ulterior, în 1999. Asemănarea cu un celebru pod din SUA nu este întâmplătoare: Ponte 25 de Abril a fost construit de aceeași companie americană care a făcut și Golden Gate din San Francisco. 

Lisbon, Ponte 25 de Abril văzut din liftul Pilar 7 Bridge Experience
Lisbon, Ponte 25 de Abril văzut din liftul Pilar 7 Bridge Experience

După scurta istorie de la parter, începi să urci. Liftul făcut din sticlă și oglinzi,  zgomotul de la mașini și tren, lumina difuză, toate acestea creează un efect cu totul aparte. La un moment dat te oprești la un nivel intermediar, cu podeaua făcută din oglindă, astfel încât cablurile de oțel pe care le vezi când privești în sus continuă și sub tine și te face să te simți suspendat și nesigur, dezorientat. 

Continuăm urcarea, trecem de sala muncitorilor și ajungem la punctul de belvedere: un balcon aflat la 80 de metri deasupra solului, cu o podea de sticlă, sub care vezi strada și din care poți admira ambele maluri ale râului Tagus, dar și vărsarea în oceanul Atlantic. Dacă ai rău de înălțime, aici e un loc să testezi asta. Este sigur, dar faptul că vezi sub tălpile tale cum circulă mașinile provoacă senzații. 

Lisbon, Pilar 7 Bridge Experience

Intrarea este gratuită cu Lisboa Card. Dacă nu ai acest card, costă 5 EUR pentru adulți, 3,5 EUR pentru copiii de la 6 la 15 ani, pentru studenți și pentru persoanele peste 65 de ani și este gratuit pentru copiii care au 5 ani sau mai puțin. Dacă mai plătești 1,5 EUR, ai parte și de o experiență cu ochelari pentru realitate virtuală, cu ajutorul căreia ajungi în cele mai greu accesibile locuri ale podului. 

La Pilar 7 Brigde se ajunge doar cu cu autobuzul sau cu tramvaiul. Cea mai apropiată stație de metrou ar fi Cais do Sodre, dar aceasta este la 3 km distanță, adică aproximativ 40 de minute de mers pe jos. Stația de autobuz (sunt mai multe linii care trec pe acolo) sau de tramvai (15E) este Estação De Santo Amaro, la 8 – 9 minute mers pe jos până la Pilar 7. 

Obiectivul este deschis în fiecare zi a săptămânii, începând cu ora 10.00. Este bine să ajungeți acolo înainte de ora 17.00, aceasta fiind ora de acces pentru ultimul grup. Enjoy!

Află mai multe despre Pilar 7 Bridge Experience!

Vezi galeria foto cu imagini cu Pilar 7 Bridge Experience!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de pe blog