Portugalia, cea mai bună țară în care să te retragi după pensionare

Articol publicat la data de 28.01.2023 
în categoria Știri din Portugalia

Portugalia a primit titlul de cea mai bună țară în care să te retragi după pensionare în 2023, conform Annual Global Retirement Index de la International Living.

Scorul obținut de Portugalia a fost de 87,43 puncte – obținut după media punctelor obținute la diverse categorii cum ar fi costul vieții, clima și sistemul de sănătate – depășind Mexic (locul doi) și Panama (locul trei). Spania a fost clasată pe locul șase, urmată de Grecia, Franța și Italia.

Portugalia a obținut cele mai multe puncte la categoria „sistem de sănătate” (94) și „dezvoltare/guvernanță” (92), cel mai mic punctaj obținut fiind la categoria „locuințe” (74).

Editorii International Living au apreciat că „în ciuda dimensiunii, țara are de oferit câte ceva pentru toată lumea”, referindu-se în mod special la diversitatea peisajelor, de la zonele de coastă până la cele muntoase, de la orașe moderne până la zone rurale tradiționale. Apreciați au fost portughezii pentru bunătatea lor, pentru ospitalitatea față de străini și pentru faptul că mulți, mai ales generațiile mai tinere, vorbesc engleză.

Au mai contat și faptul că Portugalia este clasată pe locul 6 în lume ca siguranță conform Global Peace Index, calitatea apei potabile, sistemul național de alimentare cu energie electrică, viteza conexiuniilor la internet, infrastructura rutieră și larga comunitate de expați (aprox. 500.000).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *