Dacă ajungi în Lisabona, neapărat trebuie să mănânci aici: Restaurante Sardinha

Articol scris de Teo 
la data de 02.02.2023 
în categoria Experiențe culinare

Am avut norocul ca, de la prima vizită, să găsim un restaurant local, în care mâncarea e “ca la mama acasă”. Proprietarul de la care am închiriat apartamentul a fost foarte drăguț și ne-a lăsat o listă cu locuri de vizitat, restaurante și alte câteva obiective mai puțin turistice. Așa am ajuns noi la Restaurante Sardinha, o bijuterie aflată la câteva minute de stația de tren/metrou/autobuz Santa Apolónia.

Proprietarii sunt familia Sardinha, soț și soție trecuți de 60 de ani; ea gătește, el servește la cele 5 mese în interior și una afară. Meniul este unul tradițional, cu mâncare simplu prezentată, fără mis-en-place sofisticat. Farfuriile sunt ca niște platouri ovale de aluminiu, iar interiorul restaurantului te duce cu gândul la anii ’90 și nu doar din cauza reclamei care a rămas la bar. Pentru multe locuri din Portugalia, tipul acesta de restaurant este cel la care merg localnicii. La senhor Sardinha s-a întâmplat de multe ori să fim singurii turiști de acolo. Pe lângă faptul că prețurile sunt decente, ai ocazia să guști din mâncare locală autentică. Și discuții la fel de autentice, pentru că ai ocazia sa asculți cum dezbat oamenii știrile, politica și, evident, fotbalul. 🙂 

Un preparat delicios din cod cu ou și cartofi gătit de dona Sardinha.

Pe noi ne-a primit de fiecare dată senhor Sardinia, dar am văzut și când a refuzat turiștii pentru ca avea mesele rezervate pentru localnici. Fiind o afacere de familie, soții Sardinha nu țin să impresioneze sau să atragă turiștii, ci vor sa își mulțumească clienții fideli. 

O porție de mâncare costă în jur de 7 – 8 EUR, iar preparatele cele mai căutate nu sunt trecute pe meniul tipărit și lipit pe ușa de la intrare, ci pe un meniu scris de mână și care se vede că a fost citit de mulți clienți. Ce am mâncat noi și ne-a plăcut foarte mult: un  preparat cu pui, orez și un sos cu curry, un mix de carne de porc, fasole și varză, sardine cu salată și cod cu ou; juniorul a fost încânt de carnea de pui cu cartofi prăjiți. Toate merg excelent cu vinul casei sau sucul de portocale pe care îl are aproape orice restaurant și magazin: Sumol. Bom apetite!

Senhor Sardinha (stânga) cu Gabi
Acest articol este despre: Lisabona

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de pe blog