Municipalitatea din Portimao organizează tururi ghidate în natură începând cu ferbruarie

Articol publicat la data de 22.01.2023 
în categoria Știri din Portugalia

Primul tur va fi pe 11 februarie, cu plecare la ora 09:30 din Praia do Vau. Participanții vor parcurge cea mai spectaculoasă secțiune a coastei din Portimao unde vor avea ocazia să vadă „balcoanele de deasupra oceanului” și Ponta de João d’Arens. Traseul circular urcă pe mai multe stânci și durează circa două ore. Pe parcursul celor 5 km, participanții vor putea vedea o gamă variată de plante meditareene de primăvară și de păsări.

Pe 11 martie, turul va trece pe la Alvor Biological Station și pe malurile abrupte ale răului Alvor și se va focusa pe insectele polenizatoare și pe relațiile dintre plante. Turul e programat să înceapă la ora 09:30 de lângă piscina Complexului Sportiv Alvor.

Pe 1 aprilie, Ziua Internațională a Păsărilor, de la 09:30, este programată un tur în jurul mlaștinei sărate pe traseul „Rocha Delicada” din Mexilhoeira Grande. Turul va fi dedicată pasărilor.

Pe 6 mai, turul programat are o lungime de 12 km și traversează Mexilhoeira Grande de la nord la sud. Punctul de întâlnire este stabilit la gara din Mexilhoeira Grande la ora 09:00.

Ultimul tur este programat pe 21 iunie, odată cu echinocțiul de vară, pe traseul „Ao Sabor da Mare” ce traversează dunele de bazinul hidrografic Alvor. Turul începe la ora 18:30 de lângă piscina municipală Alvor.

Tururile sunt gratuite și fiecare dintre ele are o limită de 25 de participanți. Dacă în perioada respectivă vă aflați în zonă vă puteți rezerva locul la direcția de mediu a Consiliului Local Portimao, tel. +351 282 470 700 sau +351 282 480 412, email: daes@cm-portimao.pt

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *