De neratat în Lisabona: zona Torre de Belém

Articol scris de Teo 
la data de 05.02.2023 
în categoria Destinații

Când cauți “Lisabona” pe internet, imaginea cu Torre de Belém apare mereu printre primele. Turnul de trei etaje de pe insulița din râul Tagus este unul dintre obiectivele emblematice ale capitalei portugheze și atrage anual peste 100.000 de vizitatori. Noi am fost în turn abia la a patra vizită în Lisabona, dar de plimbat în zonă ne-am plimbat de fiecare dată. 

Torre de Belém are 30 de metri înălțime, este parte din patrimoniul UNESCO și este considerat una dintre cele șapte minuni ale Portugaliei. A fost construit în secolul a XVI-lea ca turn de apărare a Lisabonei și, în ciuda faptului că s-a dovedit a fi ineficient, a fost păstrat datorită frumuseții arhitecturale. Acum poate fi vizitat zilnic, prețul pentru copiii peste 12 ani (cei mai mici intră gratuit) și adulți fiind de 6 euro. 

După ce am vizitat și interiorul, pot spune că mi-a plăcut, dar nu m-aș mai duce a doua oară să plătesc bilet. În schimb, nu este de ratat plimbarea prin parcul de lângă turn, odihna pe iarbă sau pe scările din fața Torre de Belém. Într-una din vizite ne-am luat cazare în zonă special pentru a fi aproape de acest loc 🙂 fiindcă este plin de viață, are un vibe foarte bun și este perfect atât pentru o plimbare romantică în doi, cât și pentru stat cu gașca. 

Printre amintirile mele preferate din acest loc sunt un apus de soare absolut magnific și, într-o altă zi, un cântec care suna perfect împreună cu valurile ce se spărgeau de scările în formă de semicerc.

Lângă turn sunt rulote cu vin, înghețată, bere și alte gustări. Dar sunt poziționate în așa fel încât nu incomodează, dacă vrei doar să te plimbi și să admiri priveliștea. 

  De la Torre de Belém la Monumentul Descoperitorilor (Padrão dos Descobrimentos) și Roza Vânturilor (Rosa dos Ventos) sunt doar câteva minute pe jos. Poate de aceea ne și place atât de mult zona: fiindcă este un lanț de obiective pe care le poți vizita sau admira de la exterior, este un spațiu care îți oferă bucurie și energie pozitivă indiferent dacă ai 2 euro în buzunar sau îți permiți să închiriezi un velier și să te plimbi pe râu la apus.

Află mai multe despre Torre de Belém!

Vezi galeria foto cu imagini cu Torre de Belém!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de pe blog