La capătul Europei continentale: Cabo da Roca

Articol scris de Teo 
la data de 05.02.2023 
în categoria Destinații

Cabo da Roca: cel mai vestic punct al Europei continentale, un loc de unde nu mai vezi altceva decât oceanul, care la orizont se confundă cu cerul. Coasta are peste 100 de metri înălțime, iar farul de la Cabo da Roca este la 165 de metri față de nivelul mării. 

Cabo da Roca este unul dintre acele locuri care îți dezvăluie natura în toată spledoarea ei și îți arată cât de mic și insignifiant ești tu, omul. Îmi place pentru că te obligă la modestie și te ajută să te gândești la lucrurile cu adevărat importante. Este genul de loc în care te duci să îți încarci bateriile și să îți limpezești mintea. Cel puțin, pentru mine așa a fost de fiecare dată: mersul pe stânci, doar eu cu gândurile mele, fie și doar pentru 2 – 3 minute, a funcționat ca un energizant. 

Dar dacă pentru minte și suflet poate fi energizant, pentru corp este bine să ne pregătim cu haine potrivite. Fiind zonă de coastă, vântul bate cu putere și o haină antivânt face minuni. Tot din cauza poziționării este mai rece decât în Lisabona sau Cascais; prin urmare, dacă plecați doar cu hainele “de oraș”, veți dârdâi de frig. Un alt aspect important este legat de încălțăminte. Aceasta trebuie să fie adecvată, nu doar comodă. Evident, nu este o tragedie dacă ai sandale fără toc și ajungi acolo. Dar nici nu este bine să umbli prea mult, pentru că, în afara cărărilor făcute de zecile de mii de turiști, riști să te accidentezi; o pereche de pantofi sport pentru drumeții este exact ceea ce trebuie. 

Ca să ajungi acolo, ai 2 opțiuni: transportul public sau mașina. Dacă mergi cu transportul public, altceva nu prea mai ai ce face în ziua respectivă; nu există legătură directă între Lisabona și Cabo da Roca, iar asta înseamnă că vei petrece mai mult timp pe drum. Când am folosit transportul public, noi am mers de la Lisabona la Cascais cu trenul. De la Cascais am luat autobuzul 403, al companiei Scotturb. Drumul de la Cascais la Cabo da Roca durează aproximativ 30 de minute, iar stația este la 100 de metri de coastă. În 2019, când am fost noi cu autobuzul, prețul pe călătorie a fost sub 5 euro, la care s-a adăugat prețul biletului de tren până la Cascais.

Dacă mergi cu mașina salvezi timp: de la Lisabona, drumul este de aproximativ 45 de minute; de la Cascais, în jur de 30 minute. Iar dacă ești cu mașina la Sintra și, în prima parte a zilei ai vizitat palatele, parcurgi cei aproape 20 de kilometri de drum șerpuit în aproximativ 30 de minute. 

Mai multe informații despre Cabo da Roca puteți găsi aici.

Mai multe fotografii cu Cabo da Roca puteți vedea aici.

Acest articol este despre: Cabo da Roca, Cascais, Lisabona, Sintra

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de pe blog