Grădina din basme: Quinta da Regaleira

Articol scris de Teo 
la data de 28.03.2023 
în categoria Destinații

Vă amintiți descrierile din basmele copilăriei despre grădinile fermecate, în care totul era feeric?  Acesta a fost sentimentul pe care l-am avut când am intrat în Quinta da Regaleira. La prima noastră vizită în Portugalia aveam pe listă, ca orice turist, palatul Pena. Dar la coborârea din tren, în Sintra, am fost asaltați de tuk-tuk-uri și oferte de ghidaj într-atât de mult încât am luat-o pe jos, să căutăm un loc liniștit unde să bem o cafea și să ne hotărâm dacă mergem cu un ghid sau cu autobuzul până sus. 

La terasă ne-am decis să mergem pe jos cât se poate – erau deja turiști care urcau, vremea era perfectă pentru mișcare – și, dacă nu mai putem, să luăm autobuzul. Decizia s-a dovedit a fi inspirată. Am mers până la Palacio Nacional da Sintra, dar doar ne-am odihnit, nu am intrat; apoi am continuat încă 10 – 15 minute, până la intrarea în Quinta da Regaleira. Acolo am zis: “Hmm… pare interesant. Hai să intrăm!” Pentru că aveam Lisboa Card, am plătit cu 20% mai puțin pe bilet. După ce am intrat, ne-a părut rău că avem doar o zi la dispoziție să stăm în Sintra: armonia dintre plantele luxuriante și arhitectură este de-a dreptul spectaculoasă. Cred că o zi dedicată exclusiv vizitării acestui obiectiv ar fi potrivită pentru a spune că am văzut totul. Altfel sigur vor fi locuri la care nu veți reuși să ajungeți sau de care nu veți avea timp să vă bucurați așa cum ar trebui. 

Creatorul acestei bijuterii inclusă în patrimonul mondial al UNESCO a fost António Augusto de Carvalho Monteiro (1848 – 1920), un om de afaceri care a făcut avere în Brazilia din comerțul cu cafea și pietre prețioase. Cunoscut și ca filantrop și colecționar, Carvalho Monteiro a fost pasionat de simbolistică și ezoterism, iar în Quinta da Regaleira găsim multe simboluri: Puțul Inițiatic, Grădina Misterelor, Crucea Ordinului Templierilor, Triunghiul Mistic, Grota Ledei etc…

Vă lăsăm să le descoperiți pe toate atunci când veți păși chiar voi în acest loc fascinant.

Mai multe informații despre Quinta da Regaleira puteți găsi aici.

Mai multe fotografii cu Quinta da Regaleira puteți vedea aici.

Acest articol este despre: Lisboa Card, Palatul Pena, Quinta da Regaleira, Sintra

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de pe blog