Ce poți face gratis în Cascais

Articol scris de Teo 
la data de 20.07.2023 
în categoria Destinații

Cascais este perla coroanei pe riviera portugheză.  Stațiunea este vizitată anual de sute de mii de turiști și oferă atracții pentru toate buzunarele. Dacă bugetul îți permite, recomandarea este să rezervi un loc pentru a merge în larg și a vedea delfinii. Dar chiar și fără a merge cu barca pentru a-i vizita pe confrații lui Flipper, Cascais merită din plin o vizită. Din Lisabona, gara Cais do Sodré, biletul dus costă 2,30 euro. Dus-întors e, așadar, mai puțin de 5 euro, fără a pune la socoteală că e posibil să ai reduceri pentru că iei dus-întors (10% era când am luat noi), călătorești în weekend sau în grup, călătorul este copil (reducere 50%), tânăr până în 25 de ani (reducere 25%) sau senior. Lista completă a reducerilor este pe site-ul oficial al CFR-lui portughez, aici: Descontos em viagens de comboios de Portugal

Advertising

Din Lisabona la Cascais ajungi cu trenul în mai puțin de o oră. Este un tren regional, similar cu personalul nostru. Nu merge cu viteză, ceea ce face călătoria și mai plăcută, pentru că îți dă timp să vezi peisajul urban, plajele și oceanul. Ai tren din 30 în 30 de minute, este un mijloc de transport foarte folosit de localnici și de turiști. Alternativa ar fi să folosești o mașină (să nu uiți de taxele pentru autostradă) sau o bicicletă. 

Am scris mai multe detalii despre transport aici: Cum ajungi la plajele de pe Riviera portugheză.

Iată ce poți face gratuit în celebra stațiune de pe malul Atlanticului: 

1. Plajă. Ai și opțiunea de șezlong, dar mulți portughezi vin cu un prosop pe care îl întind pe nisip și se bucură de mângâierea soarelui fără a fi nevoiți să scoată bani din buzunar. În Cascais sunt patru plaje: Praia da Duquesa, Praia da Conceição, Praia da Rainha, Praia da Ribeira de Cascais. 

Cascais, Praia da Duquesa
Cascais, Praia da Duquesa

2. Mergi pe urmele lui Eliade. Mircea Eliade a locuit la Cascais în 1941 și în perioada 1944 – 1945. Dacă depre prima locuință nu se știu multe, a doua casă are o inscripție care confirmă ceea ce a scris Eliade în “Jurnal portughez”. O găsim la câteva minute de mers pe jos de la gară, printre străduțele pline de taverne și magazine de suveniruri. 

3. Apus la Boca do Inferno (Gura Iadului). Științific spus, Boca do Inferno este o formațiune stâncoasă; dar este, totodată, unul dintre cel mai frumoase locuri din Cascais. Un loc pe care îl poți vedea în orice moment al zilei, dar care are un fermec aparte la apus, când tinerii se adună și cântă, iar culorile cerului și valurile oceanului completează perfect tabloul. Bonus, plimbarea de doi kilometri din centrul stațiunii până la Boca do Inferno, pe care o poți face la pas, cu bicicleta sau cu mașina. 

4. Plimbă-te prin oraș și vizitază Parque Marechal Carmona sau Mercado da Vila Cascais, piața lor locală. Sunt locuri frumoase și importante pentru cei care locuiesc în Cascais. Fiind mai puțin turistice, ai șansa să observi mai bine localnicii. Pentru noi este una dintre marile bucurii ale unei vacanțe: să fim atenți la localnici și să le înțelegm (pe cât putem) cultura și obiceiurile. Așa venim mai bogați acasă. Și pentru aceste bogății nu e nevoie să plătim bagaj de cală 🙂 

Sper că te-am insiprat cu acest articol și că vei pune Cascais pe lista ta pentru vacanță, chiar dacă bugetul de vacanță nu este foarte generos. Te las cu fotografii făcut de Gabi și cu convingerea că “vai-se sentir melhor só de ver” (te vei simți mai bine doar privind). 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de pe blog