Anționare de călătorie în Portugalia: restricții de circulație și controale aleatorii la frontiere în perioada organizării Zilei Mondiale a Tineretului

Articol publicat la data de 24.07.2023 
în categoria Știri din Portugalia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români care intenționează să călătorească în Portugalia sau se află deja acolo, despre reintroducerea controalelor la frontiere și restricțiile de circulație stabilite de autoritățile portugheze. Aceste măsuri sunt adoptate în contextul Zilei Mondiale a Tineretului, care are loc între 22 iulie și 7 august.

Regulile se aplică atât la granița terestră cu Spania, cât și la punctele de control din aeroporturi. Acestea includ 21 de puncte de acces rutier și două de trecere feroviară – Porto și Entroncamento, în total 23 de puncte de acces terestre. Autoritățile portugheze vor efectua controale aleatorii ale persoanelor care traversează frontierele naționale.

Pe parcursul evenimentului, în Lisabona și în zona metropolitană, vor fi implementate mai multe restricții de circulație în zonele învecinate Parcului Eduard al VII-lea și Parcului Tejo, locurile principale ale evenimentului. De asemenea, anumite stații de metrou și de tren vor fi închise în anumite zile. În perioada 1-6 august, transportul public va avea un traseu și un program modificate.

Accesul la locul evenimentelor va fi permis doar după trecerea printr-un control de securitate, iar posesia anumitor obiecte va fi interzisă. Lista detaliată a obiectelor interzise este disponibilă pe site-urile instituțiilor de aplicare a legii.

Informații suplimentare despre măsurile de mobilitate în Lisabona și zona metropolitană pot fi găsite pe site-ul guvernului portughez.

Pentru urgențe, cetățenii români pot apela numerele de urgență locale (Poliţia de Siguranţă Publică: 112; Garda Naţională Republicană – Lisabona: +351.213.252.500; Setúbal: +351.265.242.500; Santarem: +351.243.300.091; Poliţia Maritimă, comandamentul local din Lisabona: +351.918.498.025. De asemenea, pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României din Lisabona, sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice românești din Lisabona.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://lisabona.mae.rowww.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României la Lisabona şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *