Vreme ca de primăvară în Portugalia

Articol publicat la data de 23.01.2024 
în categoria Știri din Portugalia

După vremea rea cauzată de furtuna Juan, Portugalia se pregătește să experimenteze o vreme asemănătoare primăverii, cu temperaturi care vor depăși 20ºC.

Institutul Portughez al Mării și Atmosferei (IPMA) raportează o creștere a temperaturilor în această săptămână cu valori de peste 20ºC, ajungând la 24ºC în unele regiuni.

Potrivit meteorologului IPMA, Patrícia Marques, precipitațiile mai pot apărea încă în regiunea Minho și pe litoralul din zona Douro. „Restul săptămânii va fi cu cer ușor noros sau senin, cu un vânt în general slab dinspre est”, adaugă ea într-un raport de la NM. „Prezicem că marți și miercuri va exista o creștere a valorilor de temperatură, atât minime, cât și maxime, iar de miercuri înainte vom avea valori peste normal pentru această perioadă a anului”, spune ea.

Temperatura minimă va varia între 11 și 14ºC, în principal în regiunea de Sud și în valea Tagusului. În interiorul Nordului și Centrului, aceste valori vor varia între 5 și 10ºC.

În ceea ce privește temperatura maximă, totul indică faptul că, în general, valorile vor fi mai mari de 20ºC și nu ar trebui să depășească 24ºC. În interiorul și pe litoralul Nordului și Centrului, aceste valori vor fi sub 20ºC. Cu toate acestea, acestea vor fi peste normal.

Potrivit meteorologului, temperaturile de primăvară se datorează intensificării anticiclonului Azore peste Peninsula Iberică.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *