Prețurile hotelurilor și cazărilor cu până la 600% mai mari în perioada vizitei papale

Articol publicat la data de 02.02.2023 
în categoria Știri din Portugalia

În jur de 1,5 milioane de pelerini sunt așteptați în Lisabona în perioada 1 – 6 august, perioadă în care este programată sosirea Papei Francisc cu ocazia World Youth Day, fapt care duce la înregistrarea unor prețuri astronomice atât pentru camerele de hotle cât și pentru apartamentele de închiriat pe perioade scurte.

Astfel, o cameră de hotel a ajuns să fie închiriată și cu peste 4.000 euro pentru șapte nopți, prețurile pentru închirierea doar pe perioada weekendului fiind chiar și mai mari. În aceeași perioadă, un apartament cu trei dormitoare în Parque das Nações a ajuns să coste în jur de 2.400 euro pe noapte, prețul practicat până atunci pentru acel apartament fiind de maxim 340 euro pe noapte. În Moscavide, un apartametn ce poate găzdui și 10 persoane costă 5.000 pentru șapte nopți.

Prețurile au crescu foarte mult și în Fatima, unde un apartament care se închiria cu 1.800 euro pe săptămână a ajuns să coste 8.000.

Venirea Papei a generat controverse în Portugalia din cauza reclamațiilor legate de abuzul minorilor în Biserica Catolică, dar și din cauza bugetului alocat de către biserică și municipalitatea capitalei. Presa portugheză relatează că factura pentru vizita papală s-ar ridica la peste 36 milioane de euro, din care 6 milioane va costa scena-altar de nouă metri înălțime pe care vor încăpea aproximativ 2.000 de persoane: 1.000 de episcopi, 300 de concelebranți, 200 de membri ai corului, 30 de interpreți în limbajul semnelor, 90 de membri ai orchestrei, personal și echipă tehnică.

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a făcut apel la biserică și consiliul local al Lisabonei să regândească bugetul evenimentului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *