Oraș din Portugalia în top 3 cele mai primitoare orașe din lume

Articol publicat la data de 05.02.2024 
în categoria Știri din Portugalia

Viana do Castelo a fost clasificat drept al treilea oraș cel mai primitor din lume în 2024, fiind și singura destinație de vacanță din Portugalia inclusă în lista publicată de platforma Booking.com.

Situat în nordul Portugaliei și la mai puțin de o oră de condus de Aeroportul Internațional Porto, orașul de coastă fermecător Viana do Castelo combină măreția arhitecturală, siturile religioase remarcabile și o cultură vibrantă într-o singură destinație. Poziția privilegiată pe coasta oceanului Atlantic a făcut orașul un meca pentru surfing, kitesurfing și windsurfing, Plaja Cabedelo atrăgând iubitori ai sporturilor pe apă din întreaga lume. Dincolo de nisip, orașul este plin de palate, biserici și mănăstiri din diverse perioade istorice, variind de la Renaștere la Baroc până la Art Deco.

Viana do Castelo a fost întrecut de Arraial d’Ajuda din Brazilia și de Ermoupoli din Grecia. Imediat după, găsim Daylesford (Australia), Grindelwald (Elveția), Moab (Statele Unite ale Americii), Uzès (Franța), Mazatlán (Mexic), Jaisalmer (India) și Fujikawaguchiko (Japonia).

Selecția destinațiilor a fost bazată pe premiile Traveller Review Awards, determinate de recenziile călătorilor. Booking.com spune că aceste premii sunt susținute de peste 309 milioane de recenzii verificate ale clienților, care au evaluat ospitalitatea, serviciul și standardele de cazare, precum și furnizorii de activități și transport. Doar clienții care au stat de fapt într-o cazare, au închiriat mașini sau au folosit servicii de taxi au avut posibilitatea de a lăsa recenzii despre experiențele lor pe Booking.com.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *