Lisabona inaugurează încă un funicular

Articol publicat la data de 14.03.2024 
în categoria Știri din Portugalia

Funicularul da Graça din Lisabona se deschide la 15 ani după ce lucrările au început. Inaugurarea a fost prezidată de Primarul Lisabonei, Carlos Moedas..

Lisabona este un oraș întins pe mai multe coline, pantele abrupte putând crea dificultăți de deplasare persoanelor cu mobilitate redusă. Funicularul Graça va asigura ruta de la Rua dos Lagares, în Mouraria, până la Belvedere-ul Sophia de Mello Breyner Andresen, în fața bisericii Graça. Funicularul era așteptat încă din 2009, proiectul fiind blocat o lungă perioadă de timp. Acum 120 de ani, exista un ascensor în zona dintre Graça și Rua da Palma.

Ruta funicularului este compusă din singură linie cu doar două puncte de oprire la începutul fiecărei rute și are o capacitata de transport de maxim 14 persoane pe călătorie. O călătorie durează aproximativ un minut și jumătate.

Călătoriile vor fi inițial gratuite, urmând să devină contra cost, cu excepția deținătorilor de abonament Navegante. Funicularul Graça va fi gestionat de Compania de Mobilitate și Parcări din Lisabona – EMEL, și va opera în fiecare zi între orele 09:00 și 21:00.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *