Unde ninge în Portugalia

Articol scris de Gabi 
la data de 20.11.2023 
în categoria Destinații

Portugalia este renumită pentru vremea blândă și plajele îmbietoare, dar sunt locuri cărora zăpadă le dă, periodic, un farmec aparte. Portugalia are mai zone de munte, unde căderea zăpezii este frecventă în timpul iernii. Cel mai înalt vârf din Portugalia este Pico, numai că acolo zăpada nu cade niciodată, fiind situat pe insula cu același nume din arhipelagul Azores.

Serra da Estrela

Situat în centrul Portugaliei, Serra da Estrela este cel mai popular loc din țară în ceea ce privește căderea zăpezii. Vârful Torre (Turnul) are cea mai mare înălțime din Portugalia continentală, 1993 de metri deasupra nivelului mării, și este un platou pe care a fost construit un ansamblu arhitectural care marchează locul. Interesant este că zona este accesibilă cu mașina pe un drum regional, iarna zona devenind un loc foarte populat de părinți portughezi care își duc copiii să vadă zăpada pentru prima dată. În apropiere se găsesc restaurante și magazine ce vând produse locale, cum ar fi brânza de Serra da Estrela, dar și o stațiune de ski și telecabină.

Serra de Sao Mamede

Deși este situat în Alto Alentejo, la granița cu Spania și puțin mai la nord de Lisabona, din când în când în zonă își face apariția zăpada, în special în orașul Marvao. Orașul merită să fie vizitat în orice moment al anului, fiind plin de istorie medievală, dar zidurile lui vor avea un farmec deosebit atunci când sunt acoperite de zăpadă.

Tras-os-Montes

Din cauza iernilor lungi și aspre, Portughezii spun că regiunea are „zece luni de iarnă și două luni de iad”. Aici căderea zăpezii nu este un fenomen excepțional iar accesul în zonă poate fi uneori complicat, dar tocmai accesul dificil a permis păstrarea zonei într-o formă puțin alterată de turism.

Parcul Național Peneda-Geres

Celebru printre amatorii de drumeții, străbătut de cărări amenajate aproape impecabil, parcul este de o frumusețe deosebită. În anumite zone din parc, cum ar fi Planalto do Barroso, frigul și zăpada își fac apariția periodic.

Piodao

Considerat unul dintre cele mai pitorești sate din Portugalia, situat în Serra do Açor, aproape de Serra da Estrela, satul cu casele făcute din șist este un loc care merită vizitat pentru toată magia și atmosfera sa complet diferită de ceea ce se poate vedea în Portugalia. Peisajul va fi și mai special atunci când cade un strat de zăpadă pe acoperișurile caselor brun-roșcate.

Acest articol este despre: Lisabona, Serra da Estrela

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole de pe blog