Un top al celor mai bune restaurante din Portugalia

Articol publicat la data de 25.01.2024 
în categoria Știri din Portugalia

Premiile gastronomice Mesa Marcada sunt la a 15-a aniversare a premiilor blogului cu același nume. Ediția de anul acesta a fost cea mai mare de până acum, cu 280 de votanți, un număr fără precedent, incluzând bucătari și alți profesioniști din industria restaurantelor și ospitalității, jurnaliști și alți comunicatori din domeniu, critici, bloggeri și gastronomi. Ceremonia a avut loc la Centrul de Congrese Estoril și a fost cea mai frecventată de până acum, cu aproximativ 450 de invitați.

Restaurantul „Prado” din Lisabona a fost desemnat cel mai bun restaurant. Restaurantul, condus de Antonio Galapito, a ocupat locul al doilea în 2020 și 2021.

Ocean„, condus de austriacul Hans Neuner, care a fost pe primul loc anul trecut, a coborât pe locul doi. Un nou venit în top este „Cozinha das Flores din Porto„, condus de Nuno Mendes, care a ocupat locul nouă și a câștigat premiul special pentru cel mai bun nou restaurant al anului.

Joao Rodrigues, cu proiectele „Canalha” din Lisabona și Residencia, a fost ales din nou ca bucătarul preferat, o distincție pe care a deținut-o timp de șase ani consecutivi în timp ce conducea „Feitoria” (cu o stea Michelin) din Lisabona.

Noul restaurant al lui Joao Rodrigues, deschis anul trecut în capitală, a câștigat premiul special „Queijo Sao Jorge DOP Mesa Diaria 2023” pentru cel mai bun restaurant accesibil.

Pe locul doi în lista bucătarilor s-a clasat Vasco Coelho dos Santos („Euskalduna” din Porto, cu o stea Michelin), care a fost pe primul loc anul trecut.

O altă nouă intrare în lista restaurantelor este „Vista” (Portimao, cu o stea Michelin), condus de chef Joao Oliveira, care a urcat 12 poziții până pe locul opt, câștigând premiul special „Estrella Damm” pentru cea mai bună ascensiune a anului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *