Proiectul telecabinei din Serra da Estrela avansează

Articol publicat la data de 16.05.2024 
în categoria Știri din Portugalia

Administratorul Turistrela, Artur Costa Pais, a anunțat că are un consorțiu interesat să investească 70 de milioane de euro în instalarea unei telecabine pentru accesul la Torre, în Serra da Estrela.

În cadrul Adunării Municipale din Covilhã, la care a fost invitat, responsabilul companiei concesionare de turism din Serra da Estrela a raportat că a prezentat proiectul de mobilitate acum o lună și a provocat diversele entități să ajute la realizarea intenției declarate.

Conform lui Artur Costa Pais, ideea este „bine lucrată”, dar a adăugat că nu va face „pași mai ambițioși”, deoarece elaborarea unui proiect arhitectural de această natură poate depăși un milion de euro și a considerat că „nu ar trebui să fie condusă de o singură entitate”.

Proiectul include două accesuri la Torre, din Nave de Santo António, în municipalitatea Covilhã, și Lagoa Comprida, în Seia, două trasee aeriene care vor „rezolva problema accesibilității la Torre”.

Artur Costa Pais a subliniat că persoanele interesate în a investi sunt persoane „cu experiență dovedită” și „mare experiență”, care deja dețin ceea ce el a afirmat a fi cea mai mare telecabină din Peninsula Iberică, în Santander, Spania, cu o lungime de cinci kilometri.

„Avem soluții financiare, ceea ce este foarte important”, a subliniat omul de afaceri, care a accentuat că nu este un proiect Turistrela, ci un proiect Serra da Estrela și o soluție pentru „a rezolva marea problemă a Serra da Estrela”.

Administratorul Turistrela a subliniat că majoritatea vizitatorilor pleacă nemulțumiți deoarece nu au locuri de parcare sau acces la Torre și a adăugat că „nu există destinație” dacă cei care merg la munte „nu sunt tratați bine”.

Photo by André Ferreira on Unsplash

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *