Canoele, caiacele și plăcile interzise pe plajele din apropierea celebrei peșteri Benagil

Articol publicat la data de 26.09.2023 
în categoria Știri din Portugalia

Autoritatea portuară din Portimao a interzis intrarea și ieșirea canoelor, caiacelor și plăcilor pe șase plaje din apropierea celebrei peșteri Benagil din Lagoa, una dintre cele mai căutate atracții turistice din Algarve.

Măsura, care a intrat în vigoare la 10 septembrie, are ca scop „protejarea vieții umane pe mare, acordarea de asistență și menținerea siguranței”. Plajele la care se referă declarația autorităților portuare sunt Vale Centeanes, Carvalho, Benagil, Marinha, Barranquinho și Albandeira, toate în zona Lagoa. Cei care încalcă interdicția vor fi sancționați prin amendare.

Măsura, care exclude cazurile de salvare și urgențe, va rămâne în vigoare „până când vor fi create mecanisme pentru controlul fluxului acestor vase în coloana de apă adiacentă acestor plaje„,  mecanisme ce sunt discutate de un grup de lucru ce a avut deja prima întâlnire. cu încălcătorii supuși amenzilor.

Eduardo Godinho, căpitanul portului Portimao, justifică măsura prin faptul că în acea zona de coastă sunt stânci care sunt expuse acțiunii mării. „Evoluția naturală (eroziunea) stâncilor are loc într-o secvență intermitentă și discontinuă de căderi instantanee de stânci, o dinamică care reprezintă un pericol pentru utilizatorii acestei coaste„.

Godinho menționează că cei care închiriază aceste tipuri de vase ajung adesea pe plaje mici din zone de risc și nu există o formă de control al accesului. Ca rezultat, apar „aglomerări semnificative în coloana de apă, împreună cu un trafic local intens de ambarcațiuni, care duce adesea la accidente„.

În notificare, Godinho subliniază, de asemenea, că numărul de utilizatori și vizitatori ai peșterii Benagil depășește cu mult numărul de utilizatori de ambarcațiuni din zonă, majoritatea fiind persoane private sau clienți ai altor companii. Accesând peștera în mod independent, aceștia debarcă adesea pe plaja din interiorul peșterii, care este „în întregime în zonele de risc ale stâncilor„.

sursa foto: Wikipedia

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *