Campanie pentru un comportament turistic civilizat în Albufeira

Articol publicat la data de 31.07.2024 
în categoria Știri din Portugalia

O campanie de conștientizare privind regulile și comportamentele începe în Albufeira, a anunțat autoritatea locală.

Municipalitatea din Albufeira subliniază că lucrează pe mai multe fronturi pentru a „disciplina” comportamentele în spațiile publice, astfel încât „imaginea bună a Albufeira să fie restabilită, atât pentru satisfacția rezidenților, cât și a turiștilor”.

Primarul menționează problema anumitor grupuri, „dar nu poate fi generalizată, deoarece comportamentul unora nu poate fi luat ca o reflectare a identității unei țări”.

Sunt în curs de desfășurare șapte acțiuni, cum ar fi o campanie de conștientizare a comportamentului, folosind panouri publicitare, postere, o broșură și alte materiale; o campanie de promovare a destinației este de asemenea desfășurată în parteneriat cu compania IPDT-Turismo; 70 de camere de supraveghere video sunt instalate; supravegherea umană a fost deja crescută în zonele Oura și în centrul orașului, cu ajutorul Asociației Pompierilor, Crucii Roșii Portugheze, GNR-ului, Serviciului Municipal de Protecție Civilă și Poliției Municipale, precum și al altor agenții de aplicare a legii. În plus, se elaborează un nou cod de comportament, care ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul acestei veri; proiectul de modificare a Regulamentului Municipal de Zgomot este în curs de revizuire; și, în cele din urmă, propunerea de revizuire a Regulamentelor Municipale pentru Funcționarea Unităților va fi prezentată la reuniunea Consiliului de mâine.

În ceea ce privește campania de conștientizare a comportamentului, distribuirea de pliante, autocolante și broșuri a început deja.

Conform autorităților locale, Albufeira are acum mai mulți agenți de securitate, supraveghere și inspecție pe străzi, „pentru un răspuns mai rapid și mai eficient la orice problemă care apare”, zi sau noapte.

„Imaginea mai puțin pozitivă a Albufeira trebuie să se schimbe foarte curând și nu voi permite nicio lipsă de respect față de munca noastră, nici față de timpul liber al turiștilor noștri, nici față de munca tuturor celor care trăiesc în Albufeira, indiferent de originea sau statutul lor social”, spune primarul.

José Carlos Rolo a solicitat, de asemenea, ajutorul Consulatului Britanic pentru a implementa campanii și acțiuni în Albufeira, așa cum se face în alte țări, cu scopul de a „asigura o mai mare securitate, confort și satisfacție pentru toți turiștii, care sunt de asemenea deranjați de percepția răspândită a unei imagini mai puțin pozitive a identității lor, atunci când relațiile Albufeira cu întregul Regat Unit au fost întotdeauna, și de-a lungul multor ani de istorie, unele de mare cordialitate și admirație reciprocă”.

În plus față de toate acestea, se desfășoară și proceduri de licitație pentru mai multă și mai bună iluminare în anumite locuri publice, în special în zona de coastă, o creștere a numărului de coșuri de gunoi pe străzi și mai mulți profesioniști de curățenie, și a început deja monitorizarea zgomotului pe unele străzi.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *