Portugalia, cea mai bună destinație pentru iubitorii de vin

Articol publicat la data de 13.10.2024 
în categoria Știri din Portugalia

Cel puțin așa spun experții care s-au întâlnit în cadrul Conferinței Globale a UNWTO (Organizația Mondială a Turismului).

Cea de-a 8-a ediție a conferinței a reunit principalele părți interesate din turismul vinicol pentru a explora strategii inovatoare de promovare a unor modele de turism sustenabile, dar care să pună în valoare cultura și patrimoniul vinului. Analizând date oficiale pentru a identifica țările care produc și exportă cel mai mult vin, oferă cele mai bune experiențe de degustare și au podgorii vaste, a rezultat un clasament al celor mai bune destinații pentru iubitorii de vin.

Top 10 cele mai bune destinații pentru cunoscătorii de vin:

  1. Portugalia
  2. Italia
  3. Franța
  4. Spania
  5. Moldova
  6. Chile
  7. Ungaria
  8. Georgia
  9. Noua Zeelandă
  10. Australia
  11. Grecia
  12. Africa de Sud

Portugalia a fost clasată ca cea mai bună destinație pentru iubitorii de vin, cu un scor de 8,96/10, datorită patrimoniului său bogat în vin și accesibilității, cu un preț mediu al vinului de aproximativ 4,67 € pe sticlă. Pe locul doi s-a clasat Italia, cu un scor de 8,68/10, renumită pentru acoperirea extinsă a podgoriilor și numeroasele tururi de degustare a vinului, fiind, de asemenea, cel mai mare exportator de vin, cu 21.366 milioane hectolitri.

Franța și Spania împart locul al treilea cu un scor de 7,92/10. Franța are prețuri puțin mai ridicate pentru vin, în jur de 7 € pe sticlă, și un consum semnificativ (35,8 litri pe persoană), în timp ce Spania excelează în distribuție, exportând peste 20 de milioane hectolitri doar în ultimul an.

Photo by Maksym Kaharlytskyi on Unsplash

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *