Palácio Nacional da Pena

Palatul Național Pena este primul palat romantic din Europa și reprezintă una dintre cele mai bune expresii ale romantismului din secolul al XIX-lea din lume. Înălțat pe o stâncă abruptă, este al doilea cel mai înalt punct din Serra de Sintra (deasupra palatului se află doar Cruz Alta).

Pentru a ajunge la palat trebuie să treci prin Parque da Pena. Palatul este format din două aripi: fosta mănăstire manuelină cumpărată de regele Fernando al II-lea și aripa construită de rege în secolul al XIX-lea. Acesta sunt înconjurate de o a treia structură arhitecturală, cu turnuri și creneluri, turnuri de veghe, un tunel de acces și un pod mobil.

Palatul și Parcul au fost concepute și realizate în ansamblu. Parcul este o destinație în sine, cu poteci frumoase pe care sunt presărate numeroase construcții: poduri, peșteri, bănci de grădină, pergole, fântâni, mici locuințe în care erau adăpostiți paznici și alți servitori, sere și sculpturi. Este astăzi considerat parcul din Europa cu cel mai bogat și mai neobișnuit set de specii de arbori, unele dintre ele fiind specii dispărute chiar și din țările și continentele de unde își au originea.

Experiența noastră

Ce poți vedea într-o vizită de o zi la Sintra 
Dacă vreți să mergeți la Sintra, un program bine stabilit, mâncare la pachet și, eventual, un ghid local cu mașină sau tuk-tuk sunt recomandările noastre pentru a vedea cât mai multe din ceea ce vă propuneți.

Galerie foto

Palácio Nacional da Pena
Fotografii cu Palácio Nacional da Pena

Palácio Nacional da Pena

Alte articole despre Palácio Nacional da Pena

Distribuie!